Mindfulness.

Mindfulness is eigenlijk een levensstijl waarbij wordt geprobeerd om volledig te leven in het NU. Oordelen of reacties uit te stellen en levenservaringen simpelweg te accepteren. Als je bewust in het heden leeft, word je geleid door het leven zelf, in de richting die je nodig hebt.
Mindfulness werkt volgens artsen wel degelijk. De effectiviteit van Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) is inmiddels wetenschappelijk bewezen. Het is een van de meest krachtige , diepe wijsheden die de mensheid in de 15.000 jaar van haar bestaan heeft voortgebracht. Mindfulness is herkennen hoe buitengewoon bijzonder elk moment in het hier en nu al is en zorgvuldig bekijken wat je denkt en voelt. En te accepteren, alle gedachten en emoties toelaten, alle lichamelijke sensaties accepteren - ook alles wat je liever niet had willen meemaken.
Het is niets anders dan het trainen van je aandachtsspier: hoe meer je die traint, hoe sterker hij wordt, hoe beter je je aandacht bij het hier en nu kunt houden.
Het resultaat is er namelijk al. Je moet het alleen nog leren ervaren: wie jij helemaal bent. Alles zit al in je.
Veel mensen laten zich vormen door de interesses en aspiraties van anderen, maar het maakt ze niet gelukkig het leven van iemand anders te leven. Onze opdracht in het leven is juist: uitzoeken wie we zelf zijn. Leef het leven dat het jouwe is om te leven.

Blijf oefenen. Net als met leren lopen gaat het met vallen en opstaan. Geef niet op, de laatste keer was je opgestaan.

Inner Peace.
Staat het ooit stil, dat hoofd van ons?
De malende molen van de mind is niet te stoppen.
Hoe vind je het oog in die storm?
Inner Peace is niet: geen gedachten meer,
maar...... vrede hebben met wat is.